Plezier

Technische eigenschappen die zorgen voor gebruikersgemak en plezierig werken. 

Het doel is, plezier hebben in je spuitwerkzaamheden! Met de ontwikkeling van de iXtrack T-serie hebben de ontwikkelaars goed naar de boeren geluisterd. De complete spuit zit vol eigenschappen die het gebruik gemakkelijker en efficiënter maken.

Bedieningspaneel
Neem bijvoorbeeld het EasySet bedieningspaneel achter de grote deur. De bediening is verdeeld in een zuig- en persgedeelte. De kranen bevinden zich goed beschermd achter de deur; daardoor blijft het bedieningsgedeelte vrij van vuil en beschermingsmiddelen. De zijkappen geven een gemakkelijke en goede toegang. Speciale aandacht is uitgegaan in het ontwerp naar een gebruiksvriendelijke toegang en snelle aansluiting van de slangen. 

ISOBUS bediening
De iXtrack is ISOBUS gestuurd, wat betekent dat deze kan worden bestuurd via diverse ISOBUS terminals, waaronder de IsoMatch Tellus PRO of GO terminal van Kverneland. De nieuwe software, iXspray genaamd, geeft een duidelijk beeld van de verschillende functies van de spuit; vullen, spuiten, spoelen etc. Om nog gemakkelijker te werken, kan aan de terminal de IsoMatch GRIP worden toegevoegd. Alle spuitfuncties kunnen persoonlijk worden ingesteld, zodat alle functies eenvoudig via de joystick kunnen worden bediend. 

Praktisch
Tips van boeren uit het veld hebben voor de iXtrack T-serie een aantal praktische handigheidjes opgeleverd. Eén ervan is de manometer die direct in het zicht van de gebruiker zit, direct achter de cabine. Daarmee kan de boer in één oogopslag de status van zijn machine zien. Als de spuit is voorzien van iXflow Air, dan is de manometer van de luchtdruk ook hier gepositioneerd. Ook zijn de hydrauliekslangen gedeeld. Mocht er een breuk ontstaan, dan hoeft niet de gehele leiding te worden vervangen, maar slechts een klein gedeelte. 

Minder kans op schade, minder onderhoud en minder stilstand. Dat vergroot het plezier van gebruikers!