Vloeistofbeheer

De iXtrack T is ontwikkeld voor optimale gewasbescherming met de nadruk op schoon; milieugerichtheid. De positie van de tanks, slangen, kranen, pompen en afvoeren is geoptimaliseerd om de restvloeistof te minimaliseren. De iXtrack T series is compatibel met iXclean® automatisch vul en reinigingsprogramma, iXflow® circulatiesysteem en iXflow-E® individuele dopschakeling

De nieuwe iXtrack T ziet er niet alleen van de buitenkant goed uit, van binnen is het ook een ware schoonheid! 

iXclean® keuzes

Alle Kverneland sproeicomputers zijn uitgerust met het ENFO® sproeilijnvul- en reinigingssysteem. De sproeileiding wordt tot aan de dop gevuld en na het sproeien voor elke sectie gereinigd. Zelfs de restvloeistof in de tank en het systeem worden verdund en op het veld uitgespoten. Hiermee wordt voorkomen dat restvloeistoffen op onbedoelde plaatsen in de omgeving terechtkomen.

iXclean® Pro

iXclean® is een geavanceerde oplossing met volautomatische, kranenbeheer op ISOBUS spuiten. Dit betekent dat alle functies vanuit de cabine kunnen worden bediend. Wisselen tussen vullen, roeren, spuiten, verdunnen prepareren, spoelen en reinigen van de tank is zeer eenvoudig: slechts een druk op de knop. Naast het automatisch vullen biedt de iXclean® Pro ook een volautimatisch multi-step speol- en reinigingsprogramma met drievoudige verdunning voor de gehele spuitmachine.
Met één druk op de knop start een uitgebreid reinigingsproces met inbegrip van alle leidingen. Het is zo grondig, dat het residugehalte na de automatische reiniging minder dan 15 bedraagt. Of je nou iXclean® Pro voor het vullen of reinigen gebruikt: elke liter telt!

iXclean® Comfort

iXclean® Comfort is een halfautomatische bediening. De combinatie van een elektronische niveau-indicator en een elektrische zuigkraan zorg voor comfort en nauwkeurigheid voor de gebruiker; het vullen stopt automatisch wanneer het geprogrammeerde niveau is bereikt. 
Alle iXclean® spoel- en aanzuigfuncties worden vanuit de cabine op afstand bediend! Eenvoudig vullen van de sproeileidingen voordat u begint en spoelen na afloop

iXclean®

iXclean® vullen en spoelen van de spuitleidingen is standaard op alle Kverneland spuitcomputers. Voordat het spuiten begint, worden de sproeileidingen met spuitvloeistof gevuld precies tot aan de doppen door automatische sectie uitschakeling. Na afloop op onderbreking van de werkzaamheden worden de gewasbeschermingsmiddelen automatisch uit de spuitleidingen gespoeld met een minimaal volume aan schoon water. Deze iXclean® technologie optimaliseert het vullen en reinigen van de spuitleidingen. Nauwkeurige bespuitingen, geen verspilling van spuitmiddelen en waterbesparing zijn de voordelen voor jou en het milieu.

vloeistofbeheer
iXclean pro iXclean comfort iXclean 

Details

Over elk detail is nagedacht bij de ontwikkeling van deze nieuwe spuit. Zo zijn de schoonwatertanks mooi geïntegreerd in het ontwerp en hebben ze grote capaciteit (tot 620 liter). De pomp is aan de zijkant van de machine geplaatst. Direct aan de aanzuig van de hoofdtank, en schoonwatertank, tegenover de bediening en de mixtank. Korte slangen, snel schoon, weinig rest water. Essentieel bij een moderne intelligente spuit, dit maakt hem letterlijk schoon! 

Mixtank  

Ook de mixtank is mooi geïntegreerd in het design van de spuit. De mixtank heeft een bijzonder hoge capaciteit en verwerkingskracht. Vloeistoffen of poeders, hij werkt het met gemak weg.